Struiken "knuffelen"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Hoi, het is alweer even geleden dat ik op het forum was maar zo nu en dan heb je opeens een vraag over het gedrag van je hond en dan is dit wel de plek om het er over te hebben .

Onze golden retriever van anderhalf heeft sinds een paar weken dat hij de struiken in gaat. Niet in alle struiken maar in sommige. Bij lage struiken gaat ie met z'n kop en schouder er door heen als of hij zich droogt aan een handdoek op de grond. En bij andere struiken wrijft het mijn z'n flank er langs en soms laat hij zich er in vallen.

Is dit ook markeren of gewoon lekker kriebelen?? Ik heb het nog nooit bij honden gezien alleen bij katten ????

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Is dit ook markeren of gewoon lekker kriebelen?? 

 Dat kan allebei. Als een hond jeuk heeft, of hij is in de rui en wil de oude wol loswerken, gaan ze soms meer wrijven of in struikgewas rollen.

Maar het kan net zo goed markeren zijn, als dit een plaats is die frequent wordt gemarkeerd door andere dieren, dan willen ze zelf ook graag hun stempel drukken.

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

https://www.instagram.com/p/BYs4CcGlYxC/ zoiets? 

 

Senn doet of deed dit ook wel eens. Ik denk dat er dan wat in ligt. Mensen gooien er vaak eten in en hij is er al wel eens met een stroopwafel of klokhuis van een appel uitgekomen. Ik hoorde laatst dat ergens in rollen inderdaad ook een soort markeren kan zijn (?) Maar ik heb er verder niks over gelezen. Vond het bij Senn vooral nog grappig.

 

Ps. Mooie golden heb je 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

De eerste keer dacht m'n man dat ie door z'n voor poot ging dus hij schrok er even van. Maar hij stond daarna dus gewoon weer op en later deed ie het nog een paar keer. Het ziet er best grappig uit. Soms zit ie helemaal onder de blaadjes en lijkt ie zelf wel een buxus IPV een hond 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Ps. Mooie golden heb je  "

 Dankje 

Ik krijg het filmpje niet geopend ????

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn 3 doggies

honden foto van Baasje van Senn

    "  Dankje 
Ik krijg het filmpje niet geopend ???? "

 https://www.instagram.com/p/BYs4CcGlYxC/  

 

Zo moet die het doen volgens mij

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Hahaha lekker gek doen! Maar Tai doet het anders... Die loopt echt als een kat er heel statig langs, hij denkt soms ook dat hij een koning is hoor ????. En als hij er in gaat liggen dan doet ie eerst z'n kop en schouder naar beneden en gooit ie z'n kont erbij als oftie een soort rol wilt maken en dan komt ie er weer uit. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  https://www.instagram.com/p/BYs4CcGlYxC/  
 Zo moet die het doen volgens mij "

 Dat is een blij ei, die het leuk vindt op een meeverende ondergrond te springen. En gelijk heeft ie, haha! 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

" Hahaha lekker gek doen! Maar Tai doet het anders... Die loopt echt als een kat er heel statig langs, hij denkt soms ook dat hij een koning is hoor ????. En als hij er in gaat liggen dan doet ie eerst z'n kop en schouder naar beneden en gooit ie z'n kont erbij als oftie een soort rol wilt maken en dan komt ie er weer uit.  "

 Dan heeft hij denk ik inderdaad jeuk. Als je hem hebt uitgeborsteld doet hij dat nog? Of markering. Misschien hebben andere honden daar geplast...? Maar goed wat wil je er mee als het markeren is? Liever een keer zo gek doen als overal tegenaan plassen 

honden page profiel Baasje van SennBaasje van Senn

honden foto van Baasje van Senn

"  Dat is een blij ei, die het leuk vindt op een meeverende ondergrond te springen. En gelijk heeft ie, haha!  "

 Haha hondentrampoline!  

 

Daar loop je dan heel 'normaal' met je hond op straat... 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Kahlúa doet dit ook regelmatig, vooral als ze haar tuig om heeft, ik denk dus dat ze dat doet om even te kriebelen, of het tuig eraf wil hebben? Maar ook zonder tuig doet ze dit wel eens

 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Ik ben niet van plan er iets mee te gaan doen hoor  hij gaat z'n gang maar. Hij doet het ook niet elke wandeling. Maar vroeg het me gewoon af omdat ik het nog nooit zo heb gezien. 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

En als hij er in gaat liggen dan doet ie eerst z'n kop en schouder naar beneden en gooit ie z'n kont erbij als oftie een soort rol wilt maken en dan komt ie er weer uit.  "

 De mijne doen dat graag in de heidestruiken. Eerst met hoofd, hals en schouder langs de struiken wrijven en dan hup een koprol en met alle poten de lucht in spartelen en maar lekker schuren met die rug! Vinden ze lekker. Helaas vinden ze het ook fijn om dat te doen in rottend zeewier, menselijke diarree of een stinkend kadaver... 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

"  De mijne doen dat graag in de heidestruiken. Eerst met hoofd, hals en schouder langs de struiken wrijven en dan hup een koprol en met alle poten de lucht in spartelen en maar lekker schuren met die rug! Vinden ze lekker. Helaas vinden ze het ook fijn om dat te doen in rottend zeewier, menselijke diarree of een stinkend kadaver...  "

 He getsie! 

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

"  He getsie!  "

 Mhuhuhu, ja, m'n honden en ik verschillen nogal van mening als het gaat over 'lekkere geurtjes'... 

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Wat een leuk filmpje.

 

Balou deed dit ook maar dan in het hoge gras, nu doet hij dit niet meer.

honden page profiel ..

honden foto van .

Puk doet het soms wel 10 keer op een wandeling... 

Niet in een struik maar gewoon in het (hoge) gras. Al heeft ze het inderdaad ooit 1 keer in een struik gedaan. Maar die had zóveel takjes en zat zó dicht op elkaar dat ik haar heb moeten bevrijden hahaha. 

 

Ze gooit eerst haar kop en schouder op de grond (wang raakt de grond) dan duwt ze zich een beetje vooruit en gooit ze haar kont in de lucht over zichzelf heen (soort judo rol idee) en dan ligt ze heerlijk op haar rug te rollen. 

 

Ze doet dit op allerlei plekken in het park waar we elke dag met haar komen. 

 

Soms gaat ze bovenaan een steile heuvel liggen op haar rug en rolt/schuift ze zo naar beneden op haar rug. 

Ze probeert het ook bij de slootkant en is zelfs zo al eens in de sloot beland. 

 

Ik heb geen idee waarom ze dit doet maar ze vind het in ieder geval heel erg leuk om te doen. Geweldig om die blije en gelukkige kop van haar dan te zien. 

Ik heb heel erg vaak gekeken waar ze nu in ligt te rollen maar het is enkel en alleen gras en wat modder (dus geen rotte vis, poep etc.). 

 

Ze doet het ook als ze alleen een halsband om heeft dus ook irritatie/jeuk van het tuig kan het niet zijn bij Puk. 

 

Ach ja... ik laat haar maar lekker gaan. Ze wordt er zo gelukkig van. 

Ik moet best wel lachen om de momenten dat Puk van een heuvel naar beneden rolt op haar rug, door de modder, zich extra uitleeft in een berg bladeren en dan opstaat, zichzelf uitschud en onder de modder, bladeren en gras zit... en dat er dan een hond voorbij loopt die helemaal schoon is en netjes op het pad bij de baas blijft lopen hahaha. 

 

Eindconclusie: Puk is gewoon een clown. 

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

Precies zoals je het omschrijft inderdaad, Tai maakt alleen de judorol en staat dan weer op  vandaar dat ik het ook niet als spelen ofzo kon interpreteren want het is maar een paar seconde die beweging. Maar inderdaad als hij het lekker vind, vind ik het best 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 1 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva doet het ook vaak. Nu in bladeren, maar ook in struiken, gras (hoog of laag), vogelpoep, één keer een verse koeienvlaai (was uit logeren bij mn schoonouders, die waren even niet bedacht op deze actie  ), gemaaid gras, ook als ze een mooie tak heeft gevonden moet daar even 'in' gerold worden. Meestal ligt ze er dan een meter vanaf, het is erg grappig om te zien en zij wordt er duidelijk ook blij van. Ik laat haar altijd, zolang het niets vies is.

honden page profiel KelKel

honden foto van Kel

" Ziva doet het ook vaak. Nu in bladeren, maar ook in struiken, gras (hoog of laag), vogelpoep, één keer een verse koeienvlaai (was uit logeren bij mn schoonouders, die waren even niet bedacht op deze actie  ), gemaaid gras, ook als ze een mooie tak heeft gevonden moet daar even 'in' gerold worden. Meestal ligt ze er dan een meter vanaf, het is erg grappig om te zien en zij wordt er duidelijk ook blij van. Ik laat haar altijd, zolang het niets vies is. "

 Oops klikte op +1 sorry 

Zeker grappig, in een tak rollen haha. Hier lag hij net bijna op z'n kop in de klimop in de tuin. Ook handig een judorol tegen de schutting aan. Was net te laat voor een foto 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

"  Oops klikte op +1 sorry 
Zeker grappig, in een tak rollen haha. Hier lag hij net bijna op z'n kop in de klimop in de tuin. Ook handig een judorol tegen de schutting aan. Was net te laat voor een foto  "

 Voor doggies hoef je geen sorry te zeggen hoor!

 

Een judorol tegen de schutting aan, dat zal een mooi gezicht zijn geweest! Misschien moet je hem maar op les doen.

honden page profiel NullNull

honden foto van Null

Ruikt die niet gewoon poep, vogelpoep ofzo.. 

Zo klinkt het namelijk, als ik lees hoe die het doet. Parfum op doen. Daar is Java expert in.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^